E iai sau fesili?Valaau mai matou:0755-86323662

E fa'afefea ona a'oa'o tamaiti e aunoa ma ni komepiuta papalama?

O le laulau a tamaiti o se oloa fa'aeletoroni taua e fesoasoani ai i tamaiti e a'oa'o, ma o lona lau e tele atu nai lo telefoni feavea'i.E maua e tamaiti se poto masani pe a matamata i luga o le initaneti vasega poʻo le tusitusi i luga o le initaneti meaaoga, o le aoga foi lea o le laulau a tamaiti.
E ese lava fualaau a tamaiti mai isi fualaau i luga o le maketi.Ua mamanuina faapitoa mo tamaiti.O lea ua matou fautuaina atu se laulau a tamaiti mo matua e fesoasoani i fanau e aoao ma tuputupu ae.
O komepiuta papalama a tamaiti e mafai ona fesoasoani i tamaiti e aoao atili ai, o se “auupega” tele mo le aoaoina o tamaiti.O lona lau tele e talafeagai mo tamaiti e fai meaaoga i vasega i luga ole laiga, ma e matua faigofie foi mo tamaiti ona faʻatalanoa soʻo se faʻamatalaga.
O le laulau aʻoaʻoga e mafai ona faʻapea o se filifiliga lelei.I le avea ai ma fesoasoani mo le a'oa'oina i le lumana'i, e 'alofia ai le maualuga o le totogi o le a'oa'o a le tasi i le tasi ma e iai sona aafiaga lelei i le faia'oga o meaaoga a tamaiti.Mo aiga ta’itasi, o le a’oa’oga a le fanau o le fa’amuamua lava lea, ae a o tuputupu a’e le fanau, o le a’oa’oina o fanau ua avea ma “galuega fa’apitoa”.

O nisi mātua e lē lelei i le aʻoaʻoina o meaaʻoga a a latou fanau, ma e masani ona latou manatu ua sili atu mea ua latou maua;O nisi matua e le lava le taimi, ma e masani ona momoe vave a latou fanau pe a taunuu i le fale mai le galuega;O nisi matua atonu e le lava le onosai e fesoasoani i a latou fanau i a latou lesona ona e tele naua a latou feau i aso taitasi.Faʻavae i luga o mafuaʻaga o loʻo i luga, o le tulaʻi mai o le laulau aʻoaʻoga ua foia ai le tele o faʻafitauli i aʻoaʻoga a le aiga.
1. O le faavae o tamaiti e fai si vaivai
O le faʻavae aʻoaʻoga e matua vaivai lava, e le mafai ona aʻoaʻo tutoʻatasi, ma e leai se mea mo se fesoasoani, lea e manaʻomia ai le faʻalavelave mai fafo ma le taʻitaʻiga.

2. E matua galala lava fanau i le malamalama
E faapitoa lava lo'u fiafia e fai se fuafuaga e mua'i va'ai ma toe iloilo pe a uma le vasega e ala i le laulau a'oa'oga, ma a'oa'o atili le poto fa'aopoopo e fa'atamaoaigaina ai a'u tupe fa'aagaga.

3. E pisi tele matua
Aemaise lava i le afiafi, e le mafai ona aʻoaʻoina tamaiti, ma e mafai ona aʻoaʻoina e ala i mea faigaluega fesoasoani.

4. Faatapulaa aoaoga faamatua
E masani ona ou lagona ua le mafai ona ou tuuina atu ni fofo aoga i le taitaiga o meaaoga a tamaiti

5. E le maualuga le lelei o le aoaoina o tamaiti
Suesue malosi ma faʻamaoni, ae o le auala e le talafeagai, e leai se tasi e faʻasaʻo, ma e leʻi faʻaleleia le faʻatinoga

Mo tulaga e fa o lo'o i luga, e matua fautuaina lava le fa'atauina o fualaau a'oga mo le a'oa'oina o tamaiti.Ae peita'i, afai e maualalo tele le fa'aogaina pe a uma le fa'atau, o le a le faia se sao moni ma o le a le fesoasoani i le fa'atinoga o a'oa'oga a tamaiti.
A maeʻa ona faʻatau le laulau aʻoaʻoga, i le amataga, e tatau ona tatou fesoasoani i tamaiti e faʻaoga saʻo le laulau aʻoaʻoga, ma faʻaleleia mausa lelei aʻoaʻoga, ina ia mafai e tamaiti ona faia se sao lelei i le faʻalauteleina o le aʻoaʻoina e ala i le laulau aʻoaʻoga, ma taʻalo lona aoga maualuga.


Taimi meli: Iuni-27-2022